theme logo

Natuur dichtbij, stad om de hoek

Aan de ene kant de gezelligheid en drukte van de stad Utrecht, aan de andere de rust en het natuurschoon van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. In het centraal gelegen Bilthoven heb je de leukste buren van Nederland! Bovendien zit je via de nabijgelegen snelwegen in een mum van tijd in omringende steden als Nieuwegein, Houten, Zeist, Hilversum, Amsterdam en Baarn. Daarbij heeft Bilthoven ook een treinstation met goede verbindingen. Met de fiets ben je daar in 10 minuten en bij slecht weer kun je natuurlijk ook de bus pakken. Die doet er zelfs maar 5 minuten over.

Alles op loopafstand
Ook om de hoek, zijn de voorzieningen in Bilthoven zelf. Vanaf het Hof van Bilthoven hoef je je auto niet met gevaar voor eigen leven naar de kiss & ride-zone van de school van je kids te manoeuvreren. Je kunt ze zonder gestress te voet naar de basisschool en opvang brengen. Na schooltijd zit je zo bij de bibliotheek in het nabijgelegen cultureel centrum Het Lichtruim, kinderboerderij De Schaapskooi of het voetbalveld in de wijk. Verder liggen verspreid door Bilthoven drie middelbare scholen die gezamenlijk vmbo-t, havo- en vwo-onderwijs bieden.

Ook de lokale Albert Heijn en winkelcentrum Planetenbaan met zijn verswinkels liggen op loopafstand van het Hof van Bilthoven. Een boodschap vergeten? Geen zorg. Loop je gewoon even op je gemakje terug. De buurt ligt verder op fietsafstand van het centrum van zowel Bilthoven (met treinstation) als De Bilt. In het centrum van Bilthoven vind je winkelcentrum De Kwinkelier, dat momenteel getransformeerd wordt naar een winkelgebied in dorpse stijl en een leuk winkelaanbod heeft.

Dagje dynamiek
Zin om een dagje de dynamiek van de stad op te snuiven? De Utrechtse binnenstad met zijn hippe winkeltjes en koffiebarretjes, prachtige grachten en historische gebouwen ligt via de Biltse Rading op slechts een kwartier afstand met de auto. Met het openbaar vervoer ben je er binnen het half uur. In een sportieve bui? Met de fiets doe je er ook maar een half uur over. Ook het sfeervolle Amersfoort, de tweede stad van de provincie Utrecht en minstens zo leuk als Utrecht, is niet ver weg.

Bossen om de hoek
Rijke stedelingen wisten het honderden jaren geleden ook al: als je behoefte had aan rust dan moest je naar de Utrechtse Heuvelrug. Niet voor niets bouwden zij hier, in de bossen of aan het water van de Vecht, hun landgoederen en kastelen. Veel van deze buitenplaatsen zijn bewaard gebleven waardoor het gebied je niet alleen rust en ontspanning, maar ook even terug in de tijd brengt. Een geweldige plek voor een avontuurlijke wandeling met de kinderen, een uitdagende mountainbiketocht of ontspannend hardlooprondje. En dat straks allemaal bij jou om de hoek!

Hof-van-Bilthoven-bos-in-Bilthoven

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Vul je e-mailadres in en meld je aan als geïnteresseerde. Je ontvangt dan automatisch onze nieuwsbrief zodat je als eerste op de hoogte bent van het laatste nieuws.Close search