theme logo

“Hier willen we onze kinderen laten opgroeien”

6 februari 2019 | Nieuws | Mirjam van den Bos

Het duurt nog wel even voordat het september 2020 is en ze hun nieuwe woning in het Hof van Bilthoven kunnen betrekken. Maar dat is totaal geen probleem, vinden Marlous Brinkman (29) en Gerben Boomaars (36). In de tussentijd genieten ze volop van de voorpret: het shoppen voor nieuwe meubels en het uitzoeken van hun droomkeuken en -badkamer. Maar ze genieten óók al van de buurt zelf. Hun huidige woning staat namelijk zowat pal tegenover hun nieuwe huis!

Marlous is geboren en getogen in Bilthoven en wil niet meer weg uit het dorp waar haar familie woont. “Bovendien is het hier heel fijn wonen; Bilthoven ligt mooi in het groen. Het allerleukste aan deze buurt? De natuur om de hoek. Vier minuten lopen en ik sta hierachter in het Leyense bos. Als het even kan, ben ik daar na het werk te vinden. Heerlijk om daar te wandelen. Daarnaast fietsen we samen veel in de omgeving. Lekker op de racefiets naar Amersfoort, Soest en Lage Vuursche. En ook fijn: Utrecht is echt naast de deur.”

Voor Gerben is Bilthoven nog niet zo bekend. Vorig jaar trok hij in bij Marlous en kort daarna kochten ze in het naastgelegen Hof van Bilthoven hun eerste woning samen. Zijn nieuwe buurt bevalt hem goed, zegt Gerben. “Dit is een oude volksbuurt die duidelijk aan het verjongen is. Je ziet steeds meer jonge gezinnen komen die de oude jarendertigwoningen flink opknappen. De sfeer is hier ook leuk. Heel gezellig. Ik verwacht dat het straks ‘aan de overkant’ net zo is.”

Al met al wonen ze op een goede plek om zelf een gezin te stichten, zegt Gerben. “De vrijheid die je als kind in een dorp hebt … die krijg je gewoonweg niet in de stad. Daarnaast doen de voorzieningen hier beslist niet onder voor die in de stad. We hebben twee kinderdagverblijven en goede scholen. Er komen zelfs kinderen vanuit Utrecht in Bilthoven naar de middelbare school, omdat het onderwijs hier zo goed is. En onze toekomstige kinderen zitten daar straks maar vijf minuten fietsen vandaan!” Bovendien vindt Gerben het leuk om in dezelfde wijk te blijven. “Het is heel prettig wonen hier; ik ben al helemaal gewend. En met ons nieuwe huis slechts dertig meter verderop, is de verhuizing straks ook een fluitje van een cent. Da’s een mooie bonus!”

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Vul je e-mailadres in en meld je aan als geïnteresseerde. Je ontvangt dan automatisch onze nieuwsbrief zodat je als eerste op de hoogte bent van het laatste nieuws.Close search